Favorieten Witte Trui

Favorieten Jongerenklassement

Het concept van de jongerentrui is simpel en eeuwenoud. De renner onder de 25 jaar die in het minste tijd de Ronde van Frankrijk aflegt, gaat aan de haal met de witte jongerentrui.
Favorieten zijn iets makkelijker te voorspellen dan bij de bolletjestrui. Hier moeten we vooral kijken naar de talentvolle klassementsrenners. Er zijn heel wat jonge en aanstormende sprinters zoals Sagan, Démare en Matthews, maar deze komen vanzelfsprekend niet in aanmerken. We richten dus onze pijlen op de beter klimmers.

Kanshebbers Jongerenklassement Tour de France 2014

Thibaut Pinot lijkt één van de grootste favorieten. Hij is de Franse belofte die al jaren op zoek is naar bevestiging, maar deze nooit echt vond. In de Tour van vorig jaar was hij tot opgave gedwongen en ook in de Ronde van Zwitserland enkele dagen geleden, kon hij geen hoge ogen gooien.

Een andere Franse belofte, Romain Bardet, lijkt me persoonlijk een grotere kanshebber. Hij liet zich in de Dauphiné al zien met een tweede plaats in de zware slotrit naar Couchevel. In de eindstand van de Ronde van Frankrijk van vorig jaar, werd hij 15de. Hij maakt me een sterkere indruk dan Pinot de laatste maanden.

Van buitenlandse zijde moeten we vooral rekening houden met de Polen. Michal Kwiatkowski en Rafaël Majka zullen heel gevaarlijke klanten zijn. Kwiatkowski kan op elk terrein uit de voeten, dus het is afwachten of hij op een goed klassement mikt of er zijn ritten uitkiest. Talent heeft deze jongen op overschot. Rafaël Majka profileerde zich de laatste maanden al als klassementsrenner, dus zou ook een heel gevaarlijke klant kunnen worden.

Auteur: Jonas Ovaere

Nairo Quintana won het Jongerenklassement in 2013. Foto Sirotti

Nairo Quintana won het Jongerenklassement in 2013. Foto Sirotti