5 conclusies uit de Ronde van Zwitserland voor de Tour

Peter Sagan rijp voor groen
De kans is zeer groot dat de winnaar van de groene trui in de afgelopen twee edities van de Tour de France ook dit jaar met die trui op het podium staat in Parijs. De Slowaak speelt met de tegenstand op lastige aankomsten, zolang het geen bergrit is natuurlijk. Zo klopte hij een Albasini in topvorm door in een laatste rechte lijn van slechts 100 meter hem nog te remonteren. Sagan overleeft het langst van alle spurters en is ook één van de snelste spurters van het pak na een zware rit. Zelfs in een vlakke rit kan hij zich plaatsen in de massaspurt en verzamelt hij punten. Om dan nog te zwijgen over de kasseirit.

Rui Costa toont zijn regenboog
De wereldkampioen van Firenze heeft momenteel geen last van de vloek van de regenboogtrui. De laatste jaren is de vloek weinig van toepassing met wereldkampioenen als Gilbert, Cavendish en Hushovd de laatste jaren. Enkel Gilbert ondervond een iets minder jaar na zijn boerenjaar in 2012. Rui Costa won de Ronde van Zwitserland in deze wondermooie trui en lijkt klaar om een top10 plaats weg te kapen in de Tour.

OPQS boekt gegarandeerd succes in de Tour
Omega Pharma – QuickStep kan na de Ronde van Zwitserland met een gerust hart naar de Tour de France vertrekken. Met 4 van de 9 ritoverwinningen lijken ze klaar om een sterke Ronde van Frankrijk te rijden. Tony Martin blijft de beste tijdrijder en piekte naar de grootste rittenwedstrijd ter wereld. Zo neemt hij de druk weg bij zijn ploegmakkers en kunnen sterke renners zoals Kwiatkowski en Trentin zorgeloos voor extra ritoverwinningen gaan.

Sacha Modolo klaar voor het spurtcircus
Van de Ronde van Frankrijk is algemeen geweten dat ze de gekste sprintvoorbereidingen ter wereld kent. Hectische spurten zijn toevallig één van de specialiteiten van Sacha Modolo. Na zijn ritoverwinning in een kamikazespurt in de Driedaagse De Panne deed hij dit dunnetjes over in de Ronde van Zwitserland. Een rit winnen in de Tour de France is hoog gegrepen, maar de renner van Lampre – Merida zal toch enkele knappe ereplaatsen uit de brand slepen.

Mollema en Ten Dam hebben nog werk
Gezien de matige tegenstand in de Ronde van Zwitserland moest Mollema deze Ronde van Zwitserland op zijn naam schrijven gezien zijn mooie zesde plaats in de Ronde van Frankrijk van vorig jaar. Ook zijn ploegmakker Laurens Ten Dam maakte nog geen al te sterke indruk. De Nederlanders hebben wel het geluk dat het zwaartepunt van de Ronde van Frankrijk in de derde week ligt.

Auteur: Jonas Ovaere